serre
De meest informatieve site over serres!

Serre uit smeedijzer

serre smeedijzer De serre uit smeedijzer is natuurlijk slechts gedeeltelijk met smeedijzer gemaakt. Er moet immers nog ruimte zijn voor glas of polycarbonaat om licht en wamrte door te laten.
De profielen of het frame waarin het glas of het polycarbonaat rust zijn ditmaal bestaande uit smeedijzer.
Waarom is een serre uit smeedijzer een betere keus dan een serre uit hout? Lees er alles over in dit artikel.Voordelen van een serre uit smeedijzer

Smeedijzer ken je voornamelijk uit hekwerk, of voor klassiekere toepassingen.
De naam zegt het al zelf: gesmeden ijzer. Ijzer is sowieso al een sterk materiaal, maar heeft vaak een minder mooi uitzicht. Met smeedijzer kan je heel wat meer om het uiterlijk van je serre volledig naar jouw hand te zetten.
  • Smeedijzer is een ijzersterk materiaal! Het kan veel meer gewicht dragen en heeft minder ondersteuning nodig dan vele andere materialen.
  • Doordat smeedijzer zo'n sterk materiaal is, kan het in veel dunnere profielen worden gemaakt. Het gevolg hiervan is dat er minder plaats verloren gaat en dat je meer zonlicht en -warmte in je serre kan opvangen.
  • Kies je voor een serre uit smeedwerk? Dan zal je al meteen merken hoe weinig onderhoud je aan deze serres hebt. Doordat ze reeds behandelt en bewerkt zijn, is er bijgevolg geen jaarlijkse 'opknapbeurt' voor nodig.
  • Met smeedijzer kan je je serre volledig naar jouw wensen laten maken. Krulletjes, krommingen of net niet? Het is allemaal mogelijk met dit materiaal.

Nadelen van een serre met smeedwerk

Alleen maar voordelen zonder nadelen, dat bestaat haast niet. Ook aan smeedijzeren serres zitten enkele nadelen verbonden...
  • Smeedijzer is een sterk materiaal, maar het is en blijft nog steeds een zwaar ijzer. Dit is weliswaar goed voor een sterke verankering, maar moet er een stuk aan je serre worden vervangen, of moet de serre worden geplaatst? dan kan dit zeker voor moeilijkheden zorgen.
  • Met smeedijzer kan je meer dan andere materialen. Maar het is ook een veel duurder materiaal. Vaak moet ook alles perfect op maat worden gemaakt. Hierdoor mag je natuurlijk met een hogere meerkost verwachten.
  • Wil je een smeedijzeren serre nog iets persoonlijker maken door ze te verven? Dan zal dit je duur komen te staan, aangezien de verfprijs van coatings voor metalen vaak heel wat duurder is. Daarnaast is het vaak ook moeilijk om smeedijzer goed te kunnen overschilderen. Dek dus zeker het glas goed af voor mocht je dit van plan zijn.


serre offertes