serre
De meest informatieve site over serres!

Serre uit hout

serre hout Een serre volledig uit hout maken is natuurlijk niet mogelijk, omdat de planten anders helemaal geen zonlicht zouden krijgen.
Het frame of de omlijsting kan natuurlijk wel uit hout worden gemaakt.

Eigenlijk wordt slechts zelden gekozen voor een serre uit hout, doordat er gewoon betere materialen op de markt zijn voor serres.
Wat de voor- en nadelen zijn van zo'n houten serre lees je in dit artikel.Voordelen van een serre uit hout

Gelukkig is niet alles aan een houten serre onbruikbaar!
In de volgende checlist sommen we de voornaamste voordelen van een houten serre voor jullie op.
  • Hout is een natuurlijk materiaal en geeft bijgevolg ook een natuurlijke uitstraling die vaak erg gezellig is. Daarnaast past dit natuurlijk ook uitsluitend aan bij planten en groentes.
  • Kies je voor een houten serre? Dan kies je ook voor een materiaal dat erg bewerkbaar is. Je zal meer mogelijkheden hebben om een houten serre af te werken dan met aluminium.
  • Wil je een serre graag iets unieker maken? Dan heb je nog een voordeel met hout! Je kan het immers overschilderen in eender welke kleur die jij wil.

Nadelen van een houten serre

Zoals we al eerder zeiden wordt het toch afgeraden om te kiezen voor een houten serre. Waarom precies?
Alle nadelen van een houten serre op een rijtje:
  • Doordat hout afkomstig is uit de natuur, is er ook af en toe een grondig onderhoud aan nodig. Zijn je houten profielen geschilderd? Dan komt er af en toe nog wat schuurwerk bij kijken.
  • Hout is een zwaarder materiaal, waardoor er meer ondersteuning voor nodig is en waardoor de profielen ook dikker zijn. Hierdoor verlies je natuurlijk een hele hoop aan licht die absoluut noodzakelijk is om je planten en/of groentes goed te laten groeien.


serre offertes